BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Златаровци обмениха добри практики в Ямбол, наблюдаваха уроци по иновативни предмети

От 26.05.2021г. до 29.05.2021г. Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали участва във форум за обмен на иновативни практики по Национална програма „Иновации в действие”, чийто домакин бе Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм – гр. Ямбол.

Шест учители и двама ученици от гимназията, съвместно с колеги и ученици от СУ „ Хр. Смирненски” – гр. Хисаря, имаха възможността да участват в иновативни дейности в областта на училищното и професионално образование, инициирани от любезните домакини от гр. Ямбол.

По време на тридневното посещение златаровци наблюдаваха уроци по иновативните предмети „Философия на успеха” и „Арт сладкарство”. Въвеждането на иновации в преподаване повишава мотивацията за учене и развива креативното мислене на учениците. Атрактивният предмет „Философия на успеха” силно впечатли участниците във форума. Учениците от училището домакин споделиха впечатленията си от срещи с известни личности, от историите на успеха им, философията и пътя за постигането му.

Личният пример на успели българи , както и интересното учебно съдържание по предмета имат за цел да развият у младите хора вяра в собствените възможности и да повишат тяхното самочувствие . Интересна среща между традиции и съвремие беше демонстрирана по предмета „Арт сладкарство”, където наравно с традиционните сладкарски изделия се изучават и иновативни техники в сладкарското производство.

Възпитаниците на ПГ по туризъм съвместно с техните връстници от гр. Ямбол участваха в приготвянето на сладкарски изделия за кетъринг, като се запознаха с иновативните техники при производството им . Учители и ученици се насладиха на здравословните, изключително вкусни и с креативен дизайн сладкарски изкушения.

„Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Кърджали изказва своите най-искрени благодарности на колегите и учениците от Професионална гимназия по хранителни технологии и туризъм – гр. Ямбол за топлото посрещане, за специалното внимание, за споделения опит, за професионализма и приятелството!“, казват още от ръководството на кърджалийската професионална гимназия.

Нов живот

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!