BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Трудна, но спорна година за творците от Литературен клуб „Добродетели“

В чест на своя патронен празник 2 юни  учениците от Литературен клуб „Добродетели“ на Езиковата гимназия с ръководител Емилия Владева представиха своята творческа дейност от изминалата учебна година. Девет от участниците в клуба получиха общо 14 награди и очакват и мечтаят за още до края на учебната година!

Силното начало бе дадено от деветокласниците Весела Добрикова, Виктория Ташева и Мария Атанасова, които грабнаха първите три места в Международния конкурс „Аз обичам Черно море“ в Бургас.  В конкуренция с участници от шест страни Весела, Виктория и Мария пресъздадоха  в слово своите емоции и неповторимите си преживявания.

Само след няколко дни Виктория Ташева бе зарадвана от нов успех – тя получи званието Лауреат на националния конкурс на МОН във Варна, а съученичката ѝ Елиза Халилова стана носител на златен медал за прекрасната си фотография към художествените творби.

Въпреки затрудненията покрай дистанционното обучение и въпреки продължителния престой у дома, учениците от клуб „Добродетели“ не загубиха желание за работа, защото наближаваше Коледа, а по Коледа винаги се случват чудеса! И тази година Чудото не закъсня – в международния Коледен конкурс в София Виктория Пламенова взе Голямата награда за есе, Бюшра Рашид стана носител на Голямата награда за проза, а Специалната награда получиха Виктория Ташева и Елиза Халилова. Със същия успех трите момичета грабнаха първите три места и в миналогодишния Коледен конкурс на МОН в Бургас. Не закъсня и „зимната приказка“ за Александра Атанасова и Кристиян Александров от десети клас, които заеха двете трети места в националния конкурс „Зимно вълшебство“.

По традиция клубът участва и по традиция печели награди в ежегодния национален конкурс на МОН по превенция на наркоманиите, организиран в гр.Благоевград. Поздравления за достойното представяне на Мирослав Асенов от девети клас. Неговият вълнуващ разказ за цената на приятелството и стойността на живота дълбоко впечатли журито, което му отреди третото място в конкурса.

Годината беше трудна за всички, но успешна, защото младите творци от литературен клуб „Добродетели“ се стремяха във всяко нещо да виждат онова, което още никой не е видял и върху което никой не е мислил. А след това всичко трябваше да се подреди в една разумна последователност. Това е едно самотно занимание, което винаги  носи вълнение, радост и удовлетворение.

Нов живот

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!