BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Хасан Азис подари новата си книга на ректора на УНСС

Меморандумът за партньорство между Националното сдружение на общините в Република България и УНСС бе подписано на тържествена церемония. На нея присъства и кметът на Кърджали Хасан Азис, заместник председател на организацията.

Документът създава рамка за взаимодействие в кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на общини, срещи с практици, организация на учебни стажове и практики, организиране на съвместни дискусии по важни за местното и регионално развитие проблеми, консултиране на учебното съдържание по учебни планове и програми от страна на представители на местните власти и НСОРБ, и дава възможност за партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление, регионалното развитие и др.

Редица процеси и професии в публичния сектор вече отстъпват място на нуждата от нови познания и различни компетенции. Обединяването на готовността на публичната администрация да се променя с научния потенциал е гаранция за устойчивост, а за всеки от гражданите – това е съизмеримо със сигурност и прогнозируемост в развитието. С тези думи от наскоро издадената книга „Децентрализацията като фактор за развитието на местното самоуправление“ Хасан Азис  приветства гостите на церемонията. Община Кърджали има подписано Споразумение с Университета  в областта на образованието.

От сърце благодаря на ректора на УНСС проф. Димитър Димитров, на ръководителя на катедра „Регионално развитие“ доц. Георги Николов, на проф. д-р Надя Миронова от Регионалния център за дистанционно обучение към УНСС в Хасково, на председателя на УС на НСОРБ Даниел Панов и на изпълнителния директор на Сдружението Силвия Георгиева, на които имах честта да подаря копие от книгата ми на български и английски език. , съобщава Хасан Азис в своя фейсбук профил.

В поздравлението си към участниците в церемонията по подписването на Меморандума имах възможността да споделя и опита на Община Кърджали с реализирането на общи проекти с УНСС, сред които е курсът по Местно самоуправление, Технически университет София, Бургаски свободен университет, където също развихме магистърска програма в областта на местната и държавна администрация, БАН, Технически университет – Габрово, Бургаски университет “Асен Златаров” и Тракийски университет в Одрин. Съвместната ни работа с университетите ще продължи в тясно сътрудничество и в следващите години, защото образованието е най-ценното богатство., добавя Хасан Азис.

Нов ЖИВОТ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!