BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от “Евридика“ танцуваха в Деня на толерантността

Нов живот

На 16 ноември учениците от ПГОД ,,Евридика“ отбелязаха Деня на толерантността. На 16 ноември 1996 г. на Общо събрание на ООН е приета Декларация за принципите на толерантността. Като член първи е залегнала дефиницията на това що е толерантност.

Толерантност означава уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури в нашия свят, на всички форми на самоизява и способите за проява на човешката индивидуалност.

С различни дейности, заложени и в училищната програма за интеркултурно образование, учениците от ПГОД „Евридика“ показаха, че осъзнават колко е важно да бъдем толерантни и добри към всички хора по света. За целта евридиковци направиха кът на символите на различни етноси и представиха танц, а в края на събитието всички заедно се хванаха за ръце.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!