«
»
BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ученици от ОДК обменяха опит с техни връстници от Панагюрище

Нов живот

На 12 и 13 април представители на Детски и младежки парламент към ЦПЛР–ОДК Кърджали с ръководител Нели Карабашева посетиха гр.Панагюрище и взеха участие  в Среща–обмен на добри практики „Младежи в действие“, съвместно с Общински ученически съвет към ЦПЛР гр. Панагюрище. На събитието присъстваха директора на ЦПЛР Панагюрище Недялка Наплатанова и Златка Пеньова, директор на ОДК Кърджали.

На срещата двете младежки организации представиха с презентации дейността си, споделиха опит и обсъдиха бъдещи съвместни инициативи. Срещата бе подчинена на темата за екологията и предстоящия Ден на Земята. Участниците работиха във фокус групи, разделени в 3 направления – „Екологични инспектори“, „Активни граждани“ и „Инициативни граждани“. Младежите се обединиха около идеята, че опазването на общия ни дом Земята, трябва да е наша ежедневна грижа, а не само в един ден от годината да се грижим за нея. Така те взеха решение за провеждане на различни екологични дейности всеки в своя град – засаждане на фиданки, предложение до общинските ръководства за увеличаване на велоалеите и екологични пешеходни маршрути, информационна кампания „ДА на бамбуковите четки, НЕ на пластмасата“. В края на срещата младите хора от Кърджали и Панагюрище засадиха две иглолистни дървета в двора на ЦПРЛ Панагюрище.

Учениците от Детски и младежки парламент Кърджали имаха възможността да посетят и културно – исторически места в гр.Панагюрище и местността Оборище.

През миналата година момичетата и момчетата от Панагюрище посетиха своите връстници в Кърджали, където се включиха във формата „Световно кафене“ на тема „Младежка активност, толерантност и приятелство“.

Срещата се реализира, чрез Общинския план за младежта за 2024 г. на Община Кърджали.

Последвайте ни и във Facebook

Материалът Ученици от ОДК обменяха опит с техни връстници от Панагюрище е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!