BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Финансират партньорски проекти, разпределиха 10 млн. лв. за справяне с Covid-19

Подход за Интегрирани териториални инвестиции беше представен днес. Той ще се прилага за пръв път през програмен период 2021-2027 г., съобщи на пресконференция управителят на Областния информационен център (ОИЦ) в Хасково Нели Канева.

Бъдещото финансиране ще е от европейските програми и фондове, финансовите инструменти, държавните и общински бюджети. Целта е да се осигури сътрудничество между институциите, работещи на различните нива на управление и останалите заинтересовани страни.

Ще се финансират концепции за интегрирани териториални инвестиции. Ще бъдат одобрявани свързани проекти, взаимно допълващи се, които са насочени към територии с общи характеристики – общи проблеми или общи потенциали за развитие. Партньори могат да бъдат областни администрации, общини, общински структури, предприятия, неправителствени организации, фирми, образователни институции, научни организации, сдружения на собствениците на многофамилните жилищни сгради. Сред изискванията за финансиране е всяка концепция да има поне два взаимно свързани и допълващи се проекта. Партньорите трябва да бъдат минимум трима и максимум 10. Нели Канева съобщи, че предприятия и фирми от Хасковска област са получили 10 759 300,24 лева по мерките за преодоляване на икономическите последствия от пандемията от COVID-19. Безвъзмездната финансова помощ е била отпусната по четири направления – подкрепа на микро и малки предприятия, на средни предприятия, на предприятия от областта на автобусните превози и на предприемачества от туристическия бранш. На пресконференцията днес присъстваха и още двама представители на ОИЦ-Хасково – Димо Димов и Йоанна Кокотанекова.
Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!