BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гласът на Кърджали да бъде Глас на България копнеят кърджалийци /Видео/

  • Меломаните в града на Арда я познават добре от нейните изяви преди години с група КЕФ бенд. През 2017 година тя направи истински фурор с участието си в трибюта на Ела Фицджералд, част от Месеца на Америка, организиран от Дружество „Приятели на САЩ“

Валентина ИВАНОВА

Кърджалийци притихват пред малкия екран при всяко издание на популярния телевизионен формат „Гласът на България“, защото следят с вълнение участието на своята съгражданка Мария Колева.

Тя е родена в Кърджали, започва своите певчески изяви докато е „подготве“ в Езикова гимназия „Христо Ботев“. Преподавателят по музика Димитър Савов открива таланта й, а тогавашната директорка Йорданка Чавдарова и класната й Евгения Черешева я подкрепя безпрекословно.

Меломаните в града на Арда я познават добре от нейните изяви преди години с група КЕФ бенд из местните ресторанти и барове. През 2017 година тя направи истински фурор с участието си в трибюта на Ела Фицджералд, част от Месеца на Америка, организиран от Дружество „Приятели на САЩ“.

Мария в почит към Ела Фицджералд

Отношението на талантливата певица към американския джаз и към Съединените щати се корени в обучението, което тя получава зад Океана – през 2010 година завършва с пълна музикална стипендия специалността „Професионално пеене“ в Университета Бетъл в Мишауока, щата Индиана. После записва и второ образование – Бизнес администрация в Саут Бенд. След като взема диплома и от там, се опитва да си намери работа, но трябва да промени визата си от „студентска“ на „работна“, а точно тогава се променят имиграционните закони и се налага да се прибере в България.

Установява се в родния си град, започва инцидентни участия с КЕФ бенд. После се омъжва, ражда дете. Животът й налага други приоритети, музиката остава на заден план. Включва се в групата „Мамчетата на квартала“, където млади майки от „Студен кладенец“ си помагат в отглеждането на децата. Едно от мамчетата – Илияна, без да й каже, я записва за кастинга на телевизионното шоу „Гласът на България“.

Мария в „Гласът на България“

Така Мария Колева изгря в популярното състезание и получи одобрението на четиримата ментори. Тя обаче избра да се включи в отбора на известния китарист Иван Лечев.

За участието си в музикалния формат кърджалийката среща пълна подкрепа от съпруга си и от всички мамчета на квартала. А съгражданите й следят с трепет всяка нейна изява и стискат силно палци. Всички вярват, че ще стигне до финала, въпреки изключителната конкуренция.

Изпълнение на Мария Колева в клуб „Френдс“  в Кърджали

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!