BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Експерти от Здравната инспекция обучаваха в Бял извор как да се повиши здравната култура и превенция на болестите при децата

Нов живот

Продължават дейностите по проект: „Бъдеще за децата в община Ардино“, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.

В сградата на ОУ „Христо Смирненски“ в Бял извор се проведе работна среща и обучение за повишаване на здравната култура и превенция на болестите при децата. На срещата присъстваха зам.-председателят на общинския съвет Мюмюн Джила, началникът на отдел „Образование, култура, спорт и младежки дейности“ към община Ардино Бахар Реджебов, кметът на Бял извор Зехни Емин, общинският съветник от района Ахмед Мюдюр, ученици и учители от ОУ „Христо Смирненски“ и членове на екипа по проекта.

Ренета Велкова, главен експерт в отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ към Регионална здравна инспекция-Кърджали представи презентация на тема:„Хигиена и здравословен начин на живот“. Бяха засегнати въпроси за здравословното хранене и двигателния режим. След това вниманието на присъстващите беше насочено към темата за зависимостите. Бяха разгледани механизмите на вредно въздействие на цигарите, алкохола и наркотичните вещества върху човешкия организъм.

Управителят на болницата в Ардино д-р Гюнер Осман запозна присъстващите с най-честите заболявания в детска възраст (простудни и вирусни заболявания) и тяхната профилактика. Във втората си лекция той представи и основните стъпки за оказване на първа медицинска помощ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!