BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ПГ по икономика приключи работата по проект „Здрав ум – успехи в училище“

От две години Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали, работи в партньорство с европейски организации по проект, свързан с психичното здраве на младите хора – „Здрав ум – успехи в училище“.

Проектът приключи успешно и педагогическите специалисти на гимназията се запознаха с крайните резултати. Бе направено кратко представяне на проекта, както и демонстриране на готовите продукти – уебсайт, електронна платформа, разработени учебни планове по 16 модула, свързани с проблемите на младите хора и наръчник за самостоятелна работа с интересни задачи и тестове за учениците.

Също така бяха представени две видеа, изработени от участниците в проекта от екипа на гимназията. Те са по темите „Приятелство“ и  „Разбито семейство“. В тях  ученици влизат в ролята на актьори и разиграват ситуации, свързани с двата модула. Темата за разбитото семейство неслучайно бе дадена за разработване на гимназията, поради факта, че много родители са принудени да работят в чужбина, за да издържат семействата си и оставят децата си на грижите на другия родител или на роднини. По този начин децата са в риск, рефлектиращ в злоупотреба с алкохол и наркотици, хулиганство, тормоз, понижаване на успеха в училище и много други проблеми, свързани с психическото здраве на младите хора.

Електронната платформа е разработена в помощ на ученици, но от нея могат да се възползват и учители, които искат да работят по избраните от тях модули. Там са представени материали, подредени и дадени като задачи за самостоятелна работа, които учениците могат да решават в свободното си време.

Уебсайтът съдържа обща информация за проекта и партньорите от Великобритания, Италия, Португалия, Румъния, България, Литва и Швеция. Има поставени линкове към платформата, както и към всички продукти от дейностите.

Материалите са безплатни за използване, а повече информация желаещите могат да намерят на сайта на гимназията.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!