BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Удължават учебната година на учениците от 1 до 7 клас (заповед)

Удължават учебната година за учениците от 1 до 7 клас. Това става със заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана на сайта на министерството.

В заповедта на министъра е записано, че учебната година на децата от 1 до 3 клас трябва да приключи на 23 юни, а за тези от 4 до 11 клас – до 30 юни.

В заповедта е определена коледната ваканция от 22 декември 2020 до 3 януари 2021 г. включително, а 03.02.2021 г. е междусрочна ваканция за VII – XII клас. 

Със заповедта се дават две седмици за учениците в IV-VI клас, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

Една учебна седмица за учениците в I – III клас ще е за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т.ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище. 


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!