BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Лисица краде обувки в Берлин

Преди около две седмици Кристиан Майер, жител на берлинския квартал Зелендорф, забелязал, че една от новите му и скъпи маратонки за бягане е изчезнала от верандата му и решил да разследва кражбата, съобщава германският новинарски сайт Tagesspiegel.

Майер бързо научил, че не е единствената жертва на крадеца и даже успял да хване в крачка бандита – лисица с две сини джапанки в устата, според Tagesspiegel. Дни по-късно Майер отново забелязал лисицата и я последвал в гъсталака. Там той открил тайното ѝ скривалище с повече от 100 обувки, съобщава Tagesspiegel.

Майер заснел крадливата лисица и нейното скривалище, в което имало маратонки, сандали и чехли в различни цветове, форми и размери, но най-много Crocs.

Все още не се знае защо лисицата е откраднала обувките и защо предпочита Crocs, пише Live Science. Но това не е първият случай на градска лисица с фетиш към обувки. През август 2019 г. лисица в Мелбърн, Австралия, многократно посети верандата на жена и открадна три боти за седмица. Жената публикува кадри с крадеца от охранителни камери в YouTube.

Двойка лисици в Киото, Япония, отмъкна повече от 40 чифта сандали през 2018 г., преди да бъде задържано с участието на петима полицаи, съобщи The Guardian същата година. През 2009 г. в малкия град Foehren в Западна Германия, женска лисица открадна между 110 и 120 обувки само за една нощ, изглежда „за играчки на своите малки“, според Reuters. През 2013 г. писател описа как се събудил една сутрин в дома си в Лондон и открил, че лисица е поставила седем обувки в средата на моравата му, „вариращи по размер от такива на малко дете до треньор за възрастни“.

Междувременно в Берлин повечето жертви на лисицата са се възсъединили с обувките си, с изключение на Майер, чиято открадната маратонка все още липсва, съобщава Tagesspiegel.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!