BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

 В „Йовков“ откриха новата учебна година

В 9 часа на 15 септември дворът на училището бе изпълнен с ученици, построени под формата на буквата П. Съобразно изискванията на пандемичната обстановка класовете бяха на разстояние, а в двора на училището бяха допуснати единствено родителите на първокласниците, които предварително бяха информирани, че в класните стаи ще влезе само единият.
След изпълнението на вокалната група за автентичен фолклор на сцената се появиха водещите – Песента и Книгата.
След благодарностите към изпълнителите Песента изтъкна, че фолклорът е извор на мъдрост и вдъхновение, от които учениците черпят сили по пътя към знанието, но той е завръщане към традициите, които от дълбоки времена са вдъхновявали писатели, поети, народни будители.
Книгата напомни, че отново е 15-ти септември и училищният звънец призовава всичи към интелектуален труд и въпреки непознатите предизвикателства всички се учим да работим в новите условия и да живеем с надежда, да бъдем позитивни, да пазим и съхраняваме духа на Доброто и Знанието!
По традиция – първият учебен ден е празник за всички – ученици, учители, родители, за цялото българско общество и като на празника Йовковци имаха гости – Севда Камбурова – заместник – областен управител и Тунджай Шюкрю – заместник – кмет на Община Кърджали, които предадоха поздравленията на кмета и на областния управител.
За всички присъстващи на този празничен ден  поздравът на Директора на училището, госпожа Кюпрюджиева бе много важен, защото както тя каза: „Днес  откриваме с нетърпение и радост маратонът на знанието, но и с напрегнато  очакване  за една различна и изпълнена с тревога за здравето ни учебна година.“ Госпожа Кюпрюджиева уточни, че „осведоменост,оптимизъм и дисциплина“ ще бъде мотото на ежедневната работа в училището. В речта си тя не пропусна първокласниците, наричайки ги „символът и сърцето на този ден“. По традиция тя се обърна към осмокласниците, към зрелостниците, към родителите и към учителите. Но неочаквано и съвсем нетрадиционно Директорът обяви няколко награди на учители, които усърдно са работили през лятото и са допринесли с труда си училището да изглежда съвсем обновено и различно.
Поздрав към наградените и към всички присъстващи поднесоха Надежда Ангелова от 3в клас – носител на златен медал от Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ 2020 г. и Надежда Димитрова от 6 в клас, носител на сребърен медал от Национален конкурс „Широка лъка пее и танцува“ 2020 г.
След като второкласниците предадоха  ключа на знанието на първокласниците, те веднага отговориха с рецитал от стихове, за да докажат, че са готови за предизвикателството, което стои пред тях – да се впуснат в полето на знанието.
С танца „Вечеряй Радо“ на клуб „Пъстра шевица“ с ръководител Росица Христова завърши  официалната част от празника в СУ „Йордан Йовков“.
Ученичка с национална носия поднася менче с вода на Директора, г-жа Кюпрюджиева и тя плисна водата пред първокласниците, които първи влязоха в училището, минавайки през традиционната шестица с цветя. След тях, спазвайки разпорежданията на МЗ влязоха всички класове от трите входа на училището.

клуб Журналист и клуб Фотосвят

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!