BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Голяма сакънтия видяха участниците в ендуро шампионата в Кирково 

Петият кръг от Българския екстремен ендуро шампионат „Родопска сакънтия – луда надпревара”, който се проведе тази събота и неделя в местността Кукуля край Кирково, беше определен от директора на състезанието Пламен Анев като перфектен, но  изморителен заради дъжда през първия ден.

Въпреки тежките условия почти всички  участниците са доволни. 80-85 процента от тях са завършилха състезанието. По думите на Пламен Анев това е било най-тежкото състезание през този шампионат.

През следващата година Кирково отново ще бъде домакин на кръг от републиканския ендуро шампионат. Мястото тук е идеално, тази година трасето е по-трудно от миналата, нивото се вдигна, очертава се като едно от най-трудните в страната.

В състезанието участваха 120 състезатели от цялата страна. Извън класирането се включиха се и петима  мотоциклетисти от Швеция, тъй като шампионатът не е открит. Те идват вече за четвърта година поред. Останаха толкова доволни, че си тръгнаха с един ден по-късно.

Състезанието се организира от Крос клуб Кирково, който е създаден преди три години. Подкрепа се от общината. Кметът Шинаси Сюлейман даде старта и връчи наградите на победителите. В него се включиха и осем мотоциклетисти от местния крос клуб. Всичките успешно завършиха.

Състезанието е с мотоциклети, които преодоляват изключително трудни естествени и изкуствени препятствия.

Ендуро шампионатът  е най-голямото събитие през тази година в община Кирково, затова зрителският интерес беше изключителен. Заради пандемията от коронавируса традиционния Фестивал на чушката и всички други празници бяха отменени.

Валери НЕДЯЛКОВ

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!