BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гръцки хотелиери и ресторантьори искат спешни мерки в подкрепа на бранша

Гръцки хотелиери и ресторантьори настояха правителството да вземе спешни мерки в подкрепа на бранша. Призивите на бранша са отправени на фона на влошаващата се епидемична обстановка.

Властите в Гърция отчитат рязко увеличение на заразените с британската вариант на Covid-19, като само в Атина са 70% от новорегистрираните.

Наложи се спешно да се обособят нови специализирани отделения за хоспитализираните с Covid-19,съобщи министърът на здравеопазването Кикилиас.Настаняват и в частни клиники.С ограничителни мерки и вечерен час е цялата страна,като 20 области са под строга карантина.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас разкритикува правителството:

„Пет месеца от карантина в карантина – това е пълен неуспех лично на премиера“.

В същото време от съюза на собствениците на ресторанти отправиха поредно обръщение към правителството за мерки срещу масовите фалити.

40% от ресторантите вече са фалирали и няма да отворят изобщо, 200 000 работници са на помощи, а още 100 000 са безработни, сочи информация на съюза на ресторантьорите.

Хотелиерите очакват също конкретна харта за приемане на туристите.

БНР

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!