BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци на БМЧК чистиха парк „Простор“

На 2 юли 2020 г. доброволци на БМЧК от клуб „Славни и забавни“ към СУ „Отец Паисий“ и „Сподели усмивка“ към ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали организираха акция по почистване на емблематичния за град Кърджали парк „Простор“.

За голяма част от кърджалийци парка е любимо място за отдих  повече от петдесет години. В него  се намира единствената детска железница, която се движи през летния период, по релсов път. Влакчето е умалено копие на истинска влакова композиция – радост за всички малки и големи деца.

Повече от 2 часа 12 доброволци, разделени на 2 групи, обходиха голяма част от парка – оформените  места за почивка, детските площадки, спортните алеи, стадиона и заведенията за хранене в близост до парка и събраха 10 чувала с отпадъци. Почистването се проведе при стриктно спазване на наложените ограничителни мерки по време на извънредната епидемична обстановка в страната.

Младите червенокръстци  доказаха, че с малко усилия ,  отделено за другите време и ентусиазъм гледката около нас ще е по-красива, по-здравословна и ежедневието ни ще е по-цветно. Природата това сме ние и трябва всички да я пазим, за да имаме бъдеще.

 

 

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!