BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Земетресение разлюля Централна Гърция

Силно земетресение беше регистрирано в Гърция. Не се съобщава за жертви и материални щети. Медиите съобщават за трима леко ранени от паднали предмети.

Жителите на област Лариса, изплашени от силното земетресение, напуснаха домовете си и се настаниха в паркове далеч от сгради. Изведоха учениците на безопасно място. В пълна мобилизация са Гражданска защита и пожарната, съобщи кметът на град Лариса.

Трусът беше усетен в цяла континентална Гърция. Епицентърът е в близост до град Елесона, област Лариса, на 24 километра от град Лариса при дълбочина от 2 километра.

Магнитудът на първия трус, според Атинския геодинамичен институт, е 6-а степен по скалата на Рихтер. Продължават вторични трусове с магнитуд около 5-а степен по Рихтер.

Властите приканват хората в засегнатия район да останат навън. Полицията прекъсна движението.

Професорът по геодинамика към Солунския университет Костас Папазахос коментира пред медиите, че се очаква вторичните трусове да продължат поне месец.

БНР

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!