BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Москва постави всички в самоизолация

Домашен режим на самоизолация за всички жители на Москва, независимо от възрастта, влиза в сила от 30 март. Това се съобщава на сайта на кмета на столицата Сергей Собянин.

Напускането на жилището е позволено само в случаите на спешна медицинска помощ и други преки заплахи за живота и здравето. Московчани, които са длъжни да се явят на работното място, могат да отидат на работа.

Разрешено е да се правят покупки в най-близкия работещ магазин или аптека, да се разхождат домашни любимци на разстояние не по-голямо от сто метра от мястото на пребиваване, както и да се изнася боклукът.

В Москва коронавирусът е потвърден при 13 деца. Заразените възрастни са 32 възрастни (над 65 години) и 152 души на възраст от 18 до 65 години. Общо през изминалия ден в Москва са разкрити 197 нови случая на инфекцията.

Днес общият брой на случаите в руската столица достигна 1014.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!