BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Новите заплахи в интернет представиха в Месеца на Америка в Кърджали

Новите заплахи в интернет бяха представени днес като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали. Събитието се състоя в Бизнесинкубатора.

Главен инспектор Светлин Лазаров, началник сектор „Дигитални анализи“ и Велислава Димитрова, специалист в отдел Киберпрестъпност в ГДБОП,  говориха за компютърната сигурност и предизвикаха интереса на ангажираната публика.

 Проявите от от Месеца на Америка продължават. Утре ученици от клубовете по журналистика в кърджалийските училища и от школите в Общинския детски комплекс ще имат възможност да участват в директна връзка със студиото на предаването „120 минути“ на БТВ с водещ Светослав Иванов. Срещата ще се състои в Общинския детски комплекс на 21 февруари, петък, от 15,20 часа.

 Традиционният конкурс за превод от английски на български език за ученици от 10, 11 и 12 клас приключи. Журито с председател Анжела Родел, изпълнителен директор на Комисия „Фулбрайт-България“, и членове – преводачите Алеко Дянков и Милена Попова, ще връчи на победителите награди, осигурени от посолството на САЩ. Награждаването на победителите в конкурса ще се състои на 26 февруари от 18 часа в Дома на културата. Тогава ще бъде открита документална изложба за 30-годишната дейност на дружество “Приятели на САЩ“ и ще бъде представена книгата „Америка и Кърджали“ за историята на българо-американските отношения в Кърджалийски регион след 1989 г. с автор Валентина Иванова. В събитието ще участват и гости от посолството на САЩ и Комисия „Фулбрайт“.

Месецът на Америка в Кърджали се организира от дружество „Приятели на САЩ“, посолството на САЩ и община Кърджали. Тази година събитието е под знака на 30-годишнината от създаването на дружество „Приятели на САЩ“ в Кърджали, учредено на 22 февруари 1990 година.

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!