BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Предимно слънчево време

ЯсноКъм 8 часа сутринта времето в област Кърджали е слънчево и ясно, температурата е 16°C °, вятърърът  – 0.3 m/s, тих. През деня ще се заоблачава до променлива облачност на територията на общините  и в Кърджали.

Към 15:00 ч. Променлива облачност температурата ще достигне 29° с променл. облачност,  вятър – 5.8 m/s.

Над страната ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но почти без валежи. В сутрешните часове над източните райони, както и на места в низините и котловините, ще има мъгла или ниска облачност.

През деня вятърът от юг-югоизток ще се усили до умерен. Минималните температури са между 11° и 16°, по Черноморието до 19°-20°. Дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 26° и 31°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но почти без дъжд. В сутрешните часове ще духа слаб югозападен вятър, който през деня ще се усили. Температури в курортите – от 21 до 25 градуса.

В събота южният вятър още ще се усили, особено в Източна България и в районите на север от планините, където ще бъде бурен с пориви между 90-108 км/ч. Ще има валежи, на места значителни. Температурите в събота ще са високи, в неделя и понеделник в Югоизточна България ще са до 28°-29°, докато в останалата част от страната ще са предимно между 20° и 25°.

В неделя валежи почти няма има, но в понеделник отново ще започнат превалявания.

БНТ

Източник: Нов Живот

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!