BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверяват антиките на братя Бобокови

Върховната административна прокуратура /ВАП/ възложи проверка на министъра на културата на предмети, стопанисвани от Фондация „Братя Бобокови“ /Нумизматичен музей – Русе/, съобщиха от прокуратурата.

ВАП се самосезира след публикации в медиите. Проверката е свързана с изясняване на множество обстоятелства, свързани с произхода, начините на придобиване, идентифициране и регистриране на културните ценности.

Проверката ще установи спазвани ли са административноправните норми на Закона за културно наследство (ЗКН) и подзаконовите нормативни актове по прилагането му, относно идентификацията и регистрацията на колекция антични предмети, стопанисвани и изложени в „Нумизматичен музей“ – Русе от фондация „Братя Бобокови“, както и други антични предмети.

Преди дни на Пламен и Атанас Бобокови бяха повдигнати обвинения за участие в престъпна група, свързана с незаконен внос и преработка на отпадъци. По случая беше задържан и зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!