BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първият в света Карнавал в изолация ще е в Габрово

Къде, ако не в Габрово? Кога, ако не сега? Най-старият и пищен Карнавал в България не се страхува от някакъв си чуждоземен вирус и не смята да пази тишина. Дори напротив – ще направи прецедент в модерната история – Карнавал по време на изолация!
Всяка година, през месец май, Габрово защитава правото си да бъде столица на хумора и един от най-атрактивните световни фестивални градове. Шествието му се слави със своите няколкометрови уникални макети, които изобразяват или осмиват популярни личности от шоубизнеса, политиката, герои от книги и филми.
Тази година традиционното шествие с около 90 карнавални картини, около 40 макета и над 2500 участници няма да се състои, но изобретателните габровци намират начин да се забавляват и заразяват с настроение далеч извън пределите на града.
Маскирани и нагласени като за истински маскен бал, габровци ще демонстрират карнавално настроение от тераси, балкони, прозорци и дворове. Тази година те са и така добри да споделят еуфорията чрез ексклузивно стрийминг студио със звездни гости и хумористична програма.
На 16-ти май, от 19:00 часа, в три лъча по улиците на града ще тръгнат и три платформи с макети. А един образ със сигурност ще се отличи сред гигантските герои – този на генерал Мутафчийски. Организаторите обещават да го разходят из града, за да види как се спазват мерките за борба с Covid – 19.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!