BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Червеният конгрес и партията на Цветанов с глоби за без маски

Организаторите на 50-тия конгрес на БСП, на учредяването на ПП „Републиканци за България“ и на посещението на министър-председателя в Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч  ще бъдат глобени за неспазване на противоепидемичните мерки, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Този уикенд  50-тия конгрес на БСП се проведе в Националния дворец на културата, а в неделя беше учредяването на партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“ в Интер Експо Център. Днес пък премиерът Борисов посети Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч.

Заради неспазване на въведените в страната противоепидемични мерки ще бъдат връчени актове за административно нарушение, заявяват от здравното ведомство.

Когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2000 лв. до 5000 лв., съгласно чл. 209а, ал. 2 от Закона за здравето.

Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции, на чиято територия са проведени събитията.

Dariknews

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!