BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Шандор Петьофи“ отбеляза 3-ти март с „Междучасие“

Учениците от ОУ „Шандор Петьофи“ отбелязаха 143 години от Освобождението на България от османско владичество в свое авторско предаване, посветено на различни празници и обичаи. В канала „Междучасие“, който се излъчва онлайн в образователната платформа Microsoft Teams, възпитаниците на училището отбелязаха националния празник с преки включвания от знакови за Освобождението места. Сред тях са Шипка, паметникът на Незнайния воин в Хасково, както и морената, посветена на загиналите във войната хасковци.

В преки включвания от горещите точки учениците показват как се отбелязва празника. В Хасково репортерите на предаването заснеха и излъчиха официалната церемония по издигането на знамето на площад „Общински“. Веднага след това бе направено включване от поднасянето на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“. В предаването учениците разказват за паметната плоча – морена край църквата „Света Богородица“. Монументът е посветен на 70-те обесени българи от Хасково и поставен за 100-годишнината от Освобождението.

В сградата на Иновативното училище по повод празника учениците показват изложбата „Освобождение“. Представят и фотоизложба, в която ученици от 1-ви до 7-и клас в народни носии показват красотата на нашата природа и традициите на България. Представителите на ученическия парламент изпълниха рецитал на одата „Опълченците на Шипка“. Възпитаниците на училището представиха в презентации и героите на Освобождението.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!