BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Гюрхан Азис от Езиковата се класира за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда

Нов живот

Успех, отдаден на науката, таланта и постоянството – това е най-точната оценка за поредното постижение на единадесетокласника Гюрхан Азис. За пореден път Езиковата гимназия „Христо Ботев“ има финалист за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и за втора година той ще представя област Кърджали на национално ниво.

За този успех Гюрхан пребори силна конкуренция в пета състезателна група, включваща ученици както от XI, така и от XII клас. Сред класираните за националния кръг преобладават възпитаниците на природо-математическите гимназии, които имат възможността да работят повече часове от предвидени за тази наука, отколкото в учебните планове на езиковите гимназии.

Мотивиран и отлично подготвен от своите учители в гимназията, единадесетокласникът успя да се справи с трудните задачи, изискващи знания за профилирана подготовка. Той доказа отново своята отдаденост към науката. Този безспорен успех се дължи на задълбочените познания, постигнати с постоянство, талант и любознателност.

На Гюрхан, който е пример за младите хора със своя стремеж към следващи постижения, пожелаваме успешно представяне в националния кръг и още много поводи за гордост, казаха от ръководството на учебното заведение.

 

 

Последвайте ни и във Facebook

 

.

Материалът Гюрхан Азис от Езиковата се класира за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда е публикуван за пръв път на Нов Живот.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!