BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ИТ: Работодателите да вземат мерки срещу прегряване на работниците си в жегите

Дирекция „Инспекция по труда“ Хасково напомня за задълженията на работодателите да предприемат мерки за минимизиране на риска от прегряване и претопляне при работа при високи температури, предупредиха от контролната служба.

При подаден червен или оранжев код за опасни метеорологични явления от Национален институт по метеорология и хидрология те следва да въведат мерки за гарантиране на безопасността на работещите на открито.

В закритите работни помещения трябва да се поддържа температура между 18 и 25, като стойностите варират според типа работа – лека, средна или тежка.

Допустимата температура не може да бъде над 28 градуса, но има определени и изключения. Според тях при много високи температури навън, в помещенията може да е с от 3 до 5 градуса над допустимите стойности, но не повече от 33 градуса.

В ДИТ Хасково до момента не са постъпвали сигнали за работа в прегряващ микроклимат.


Източник: Kardjali

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!